Zeytinyağlı Enginar Dolması

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Zeytinyağlı Enginar Dolması

Malzemeler:
  • 6 küçük boy ayıklanmış enginar
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan
  • 2 su bardağı yıkanmış pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 20 gram ayıklanıp yıkanmış kuşüzümü
  • Tuz tarçın

Hazırlanışı:

Bir tencereye zeytinyağı koyarak dolmalık fıstıkları atıp hafif pembeleştirin. Doğradığınız soğanları ekleyip, kısık ateşte 5 dakika şeffaflaşıncaya dek karıştırın. Su da beklemiş süzülmüş pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin. Şekeri, tuzu, tarçını, kuşüzümünü ekleyin. 1 bardak kaynar su ilave edin. Kısık ateşte tencerede su kalmayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Arada sırada kapağı kaldırarak tencere dibindeki suyu kontrol edin.

Su çekince ateşten alıp demlendirin. Demlenmiş harcın içine kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave ederek karıştırın. Daha önceden ayıklanarak temizlenmiş enginarın içine bu harçtan doldurarak üstünü asma yaprağı ile sarın. Sarılmış enginarları yağlı kağıda ikişerli sararak bir tepsiye dizin. Tepsiye su tuz şeker, limon ve zeytinyağı ilave ederek önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında yarım saat kadar pişirin. Enginarların piştiğini bir çatal yardımıyla kontrol edin, pişen enginarları fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Yağlı kağıttan çıkararak limon dilimleri ile soğuk olarak servis yapın.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger