Zeytinyagli Sarma Tarifi

5 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Zeytinyagli Sarma

Malzemeler:

500 gr asma yaprağı

2 su bardağı dolmalık pirinç

1 çay bardağı zeytinyağı

1 büyük soğan

yarım limonun suyu

1 su bardağı kıyılmış maydanoz

Tuz, karabiber, nane


Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin.Sonra süzün. Soğanı soyup kıyın.
Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin. Biraz pembelesinceye kadar kavurun ve süzülmüş pirincide ilave edin. 2-3 dakika kavurun.Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın, ocaktan alın.
Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda az haşlayıp süzgece alın. yada ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın ve yapraklari kirmadan sıkarak sudan çıkartın.
Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sarın. pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra eger varsa bozuk yada yirtik yaprak serin tencerenein dibi tutmamasi icin.

Tencereye sardigimiz sarmalari dizip yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin ve üzerine bir tabak kapatın (bu yapraklarin dagilmamasina ve catlamamasina sebep olur) ve kaynamış suda ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin ateşte suyunu çekene kadar. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin.

Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger