ACI TOP BİBER TURŞUSU

19 Ekim 2009 Pazartesi0 yorum

DSCN4152

MALZEME

500 gr top biber
2--3 ad iri domates
3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 kahve fincanı elma sirkesi
YAPILIŞI
Top biberler yıkanır , iğne veya ince şişle delinir. Uygun büyüklükte bir kavanoza yerleştirilir. Domateslerin kabukları soyulur, sarmısaklar da soyulur ikisi birlikte blendardan geçirilir. Bu karışım derin bir kaba alınır, üzerine sirke ve tuz ilave edilerek iyice karıştırılır. Kavanozdaki biberlerin üzerine dökülür. Tepeleme doldurulur. (Kavanozda boşluk kalırsa domates ilavesi edilebilir.) Ağzı sıkı kapatılarak ters çevrilir. 1-2 saat ters bekletildikten sonra serin bir yerde 1 hafta muhafaza edilir. Tabağa alındığında üzerine sızma zeytinyağı gezdirilerek servis yapılır.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger