ALİNAZİK KEBABI

10 Ekim 2009 Cumartesi0 yorum


Gereçler:
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
ya da zırh kıyması,
2 adet patlıcan (közde pişmiş),
200 gr. süzme yoğurt, 50 gr. tereyağı,
Yarım çay kaşığı pulbiber,
Bir çay kaşığı tuz,
3 diş sarımsak
Patlıcanlar fırında veya küllenmiş közde pişirilir. Pişmiş patlıcanların kabukları soyulup kuşbaşı şeklinde doğranır. Sarımsak ezlip tuzu atılır, süzme yoğurdun içine konur ve iyice karıştırılarak Alinazik sosu hazırlanır. İsteğe göre kuşbaşı veya zırh kıyması ya tava da kavurarak ya da kebap şeklinde ızgarada pişirilir. Pişirilen et Alinazik sosunun üzerine dizilir. İyice ısıtılmış tereyağının içine yarım çay kaşığı biber katılır. Bu yağ Alinaziğin üzerine gezdirilip servis yapılır.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger