Analı Kızlı

19 Ekim 2009 Pazartesi0 yorum

Analı Kızlı

Malzemeler
1 su bardagi su,Ic icin: 1 kilo kiyma,1 kilo ince bulgur,250 gr dovulmus et,1 kilo sogan,4 su bardagi un,1 tatli kasigi biber salcasi,Yeterince tuz,250 gr tereyagi,1 tatli kasigi biber salcasi,1 tatli kasigi biber salcasi,Tuz, karabiber, kirmizi biber,Karabiber, kimyon,Sos icin – 6 su bardagi et suyu,1 yumurta,1 su bardagi nohut (pismis)

Yapılışı:
Bulguru islatin. Tadimlik tuz, karabiber, kimyon, biber salcasi ile yogurun. Et suyunu ilave ederek yogurmaya devam edin. Kivamina gelince ceviz buyuklugunde parcalar alip elinizi islatarak bu parcalari acin.

Icin hazirlanmasi
Kiymayi suyunu cekinceye kadar pisirin. Sogani incecik kiyip ilave edin. Suyunu cekince tuz, karabiber, biber salcasi, tereyagi ve kirmizi biberi ilave edin. Iyice kavurun. Sogumaya birakin ve dondurun.

Sogumaya biraktiginiz ici actiginiz koftelerin icine 1 tatli kasigi koyup kapatin. Elinizde ceviz buyuklugunde yuvarlak kofteler yapin. Ayrica bir yemek tabagi findik buyuklugunde minik kofteler yapin. Et suyunu bir tencereye koyun ve nohut ilave edin kaynatin. Limon suyunu, tadimlik tuz ve karabiberi ilave edin. Minik kofteleri atip kaynatin. Bir tavada yag, salca ve naneyi isitip kaynayan koftelere ekleyin. Servise yakin icli olan buyuk kofteleri atin. 10 dk kaynatin ve sicak sicak servis yapin.

Hazirlanisi uzun bir tarif ama tadi denemeye deger.
Ellerinize saglik

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger