ÇİĞ BÖREK

19 Ekim 2009 Pazartesi0 yorum

DSCN4024-1

MALZEME
Hamuru için:
500 gr un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 pkt kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
250 gr kıyma
1 ad soğan
tuz, karabiber
Arzuya göre maydanzoda konulabilir.
1 kahve fincanı su

Kızartmak için:
Sıvıyağ

YAPILIŞI
Un elenir. Ortası açılır yağ, yoğurt, tuz ve kabartma tozu konarak ılık su ile ( hamur kıvamına gelene kadar) kulak memesinden biraz sertçe bir hamur hazırlanır. 25 dk dinlendirilir.
Hamur dinlenirken diğer tarafta kıyma bir kaba alınır üzerine tuz karabiber ilave edilir. Soğan çok küçük parçalar halinde doğranır (rendelenmez). Çok fazla ovulmadan yıkanır ve bir fincan su ile birlikte kıymaya ilave edilerek karıştırılır.
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlak açılır . İçine bir miktar kıyma dan konularak yarım ay şeklinde kapatılır. Uygun büyüklükte bir kapla kesilerek, kızgın yağda kızartılır.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger