ÇİKOLATALI PASTA

7 Ekim 2009 Çarşamba0 yorum

Keki icin :
  • 4 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vaniya
  • 3 yemek kasigi kakao
  • Yarim cay bardagi su

Kremasi icin :

  • 2 paket krem santi
  • 1 kutu krema (200ml)
  • 1 bardak sut (200ml)

Yapılısı:

  1. Ilk önce krem santi sut ile birlikte hazirlayip icinede kremayi katip 3-4 dakika mikserle cirpin..Buzdolabına koyun.
  2. Keki icin, Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Beyazlarını seker ile birlikte vanilyayıda ekleyip iyice kopurup seker eriyene kadar cirpin..Daha sonra sarilarini ilave edin.Elenmis un, kabartma tozunu ve kakao yuda ekleyim tahta kasikla karistirim ..En son yarım cay bardagi suyuda ilave edip.Kelepceli kaliba dokun.. 170 derecede 40 dakika kadar pisirin..
  3. Firindan cikip soguyunca ikiye kesin..Arasina hazirladiginiz kremanin yarisini surun. Dilerseniz icine rendelenmis cikolata parcalari ve findikda koyabilirsiniz. Kekin diger yarisini kapadiktan sonra kremasini surup..Cikolata,findik vb. malzemelerle dilediginiz gibi susleyin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger