Deniz Ürünleri Salatası

10 Ekim 2009 Cumartesi0 yorum



Malzemeler:
3 fincan beyaz şarap
5 defne yaprağı
2 baş sarımsak,dövülmüş
2 limon
1 kilo kalamar ,temizlenmiş ve halka halinde kesilmiş
1 kilo karides,temizlenmiş kabuğu soyulmuş
1 kilo istridye
3 fincan ahtapot,pişirilmiş,ve doğranmış
1 fincan siyah zeytin-isteğe göre
Sos:
1 fincan zeytinyağı
yarım fincan limon suyu
3 baş sarımsak dövülmüş
maydanoz kıyılmış
kırmızı biber,tuz
Yapılışı:
Bir kaba yarıdan fazla su,şarap, defne yaprağı,sarımsak ve limonların suyunu koyup,kaynatın daha sonra altını kısın.Önce karidesleri atıp 2 dakika pişirin ve kaptan çıkarın.Sonra kalamarları 1,5 dakika pişirip çıkarın.Eğer istridyeleri pişirmek isterseniz 2 dakika pişirip çıkarın.Tüm pişen malzemeleri bir kapta karıştırın.Ahtapotları aynı şekilde pişirmek istiyorsanız 45 dakika pişirin.Pişen ahtapotu kaptan alıp soğutun ve derisini çıkarın ve parçalara ayırıp,diğer malzemeleye karıştırın.Üzerine kereviz yaprağı ve sos malzemesini ekleyip üzerini kapatarak 12 saat bekletin ve siyah zeytin ile servis yapın.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger