Stracotto-İtalyan Usulü Biftek

10 Ekim 2009 Cumartesi0 yorum


Malzemeler:
1 kg biftek
2 adet kerevizin sapı doğranmış
1 orta boy soğan doğranmış
2 havuş doğranmış
3 dilim sarımsak ezilmiş
1 fincan kurutulmuş mantar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,biber
yarım fincan kıyılmış maydanoz
doğranmış domates
yarım şişe şarap

Yapılışı:
Bifteği tuz ve biber ile iyice yoğurun.' kaşık yağ tavada ısıtıp biftekleri iki tarafı kahverengi oluncaya kadar kızartın.Pişen biftekleri bir kaba alıp sıcaklığını koruyun.Soğan,havuç,sarımsak ve kervizi tavaya koyup pembeleşinceye dek kızartın.Kurutulmuş mantarları bir kaba koyup üzerine bir bardak sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekletin.Mantarın suyunu boşaltın ve doğrayın.Mantarları diğer sebzeleri ve domatesi bir kaba koyup üzerine mantarın suyundan yarım bardak ekleyin.Biftekleri kaba ekleyin,yarıyı geçene dek şarap ekleyin.Kısık ateşte 3 saat pişirin.Her yartım saatte bir karıştırın ve gerekirse şarap ekleyin.Daha sonra biftek ve sosu bir fırında 3 saat pişirin.Biftek pişince bifteği kesme tahtasına alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın.Sosu bir miktar daha karıştırarak pişirin.B ifteği ince dilimlerde keserek pişmiş olan sos ile servis yapın.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger