HAVUÇLU KEK

15 Ekim 2009 Perşembe0 yorum



MALZEMELER
  • 450 gr rendelenmiş havuç,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 2 tatlı kaşığı tarçın,
  • 4 yumurta,
  • 1 paket vanilya,
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 1,25 su bardağı sıvıyağ,
  • 1 su bardağı ceviz .

YAPILIŞI

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağıda ilave edip çırpmaya devam edin.
  2. Kuru malzemeleri (Un, kabartma tozu, vanilin, karbonat, tarçın) beraber eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin. Hepsine beraber çırpın.
  3. Karışıma havuç ve cevizleride ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
    Yağlanmış (23cm) standard kek kalıbına dökün.
  4. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger