KADAYIF DOLMASI

MALZEMELER

şerbet için;
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu

250 gram kadayıf (yumuşak, kırılmayacak)
irice dövülmüş ceviz içi
3-4 yumurta
kızartmak için; sıvıyağ

YAPILIŞI

Şerbet için su ve şeker kaynatılır. Koyulaşınca içine yarım limonun suyu eklenip soğumaya bırakılır.
Kadayıftan el kadar parçalar kopartılır. Açarak serildikten sonra içine ceviz içinden konup yaprak sarma gibi sarılır.
Ayrı bir yerde 3-4 yumurta çırpılır. Dolmalar yumurtaya bulanıp kızdırdığımız yağda iki taraflı kızartılır.
Dolmalar sıcakken soğuk şerbete daldırılır. Üzerlerine arzuya göre kaymak ve fıstık konarak süslendikten sonra servis edilir.