Kandil Simidi

15 Ekim 2009 Perşembe0 yorum

Malzemeler
  • 250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • aldığı kadar un

Üzeri İçin

  • 2 yumurta akı
  • susam
  • çörekotu
Margarin yoğurt,sıvıyağ ve şekeri karıştırdım üzerine biraz un eleyip kabartma tozu,mahlep ve tuz ekledim sonra yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ettim hamurdan parça koparıp simit şekli verip önce yumurta akı sonra susam yada çörekotuna buladım, önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirdim
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger