KARIŞIK TURŞU

7 Ekim 2009 Çarşamba0 yorum

Malzemeler :
1/2 kilo kornişon salatalık
  • 3 adet havuç (kabuğu soyulmuş)
  • 3 adet acur
  • 2 baş sarımsak
  • 2 çay bardağı sirke
  • 1 su bardağı kaya tuzu
  • 1.5 litre su (kaynatılıp soğumuş)
  • 4-5 dal maydanoz
  • Bir kaç tane limon dilimi

Yapılışı :

  1. Salatalığı ve acuru akan su altında bir kaç kez iyice yıkayın. Havuç ve acuru dilimleyin. Salatalığın kenar kısımlarından çok az kesin. Sarımsakları soyup yıkayın, büyükse bir kaç parçaya kesin. Genişçe bir cam kaba suyu, tuzu ve sirkeyi ekleyip karıştırın. Kavanoza karışık olarak salatalık, acur, havuç, sarımsak ve limon dilimlerini koyup, suyu ekleyin. En üst kısmı maydanozla kapatın. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp,oda ısısında ve karanlık ortamda 10-15 gün beklettikten sonra turşunuz hazırdır.
  2. Afiyet bal şeker olsun.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger