LİMONLU KURABİYE

15 Ekim 2009 Perşembe0 yorum



MALZEMELER:
  • 125 gram tuzsuz tereyağı (yumuşamış ve küp kesilmiş),
  • 125 gram toz şeker,
  • 2 yumurta sarısı,
  • 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi,
  • 265 gram un (yaklaşık 2 su bardağı),
  • Pudra şekeri.

YAPILIŞI:

  1. Fırını önceden 160 derece ısıtın. Fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayın.
  2. Yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Yumurta sarısı, limon kabuğu ve unu ekleyip yoğurun.
  4. Un serpilmiş bir zeminde 1cm kalılığında açın.
  5. Kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine dizin ve 15-20 dak. pişirin.
  6. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger