MANTARLI BRÜKSEL LAHANASI

4 Ekim 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :

  • 1 paket brüksel lahanası
  • 400 gr mantar
  • 3 adet orta boy patates
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Kaynar su
  • Tuz

Yapılışı :

  1. Mantarları iyice yıkadıktan sonra, pişerken kararmalarını önlemek amacıyla 2 adet limon suyunu derince bir kaba döktükten sonra mantarları koyup üzerini aşacak kadar su ilave ederek mantarların su yüzüne çıkmamaları için üzerine tabak koyarak 30dk bekletin.
  2. Bürüksel lahanasının sap kısmısı bıçakla keserek yıkayın. Patatesleri küp küp doğrayın.
  3. Mantarların suyunu süzüp sudan geçirin. Bıçakla 2-3 parçaya kesin. Mantarları tencereye koyup arada karıştırarak tencerenin kapağını kapatmadan ( kapağını kapatırsanız taşabilir) bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Patatesleri ekleyip 2-3 dk kavurun. Lahanaları ilave edip kavurmaya devam edin. Sebzelerin üzerini aşacak kadar kaynar su ekleyip tuzunu atın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger