Oktay Ustam Nohutlu Köy Ekmeği Tarifi

13 Ekim 2009 Salı0 yorum


Malzemeler :
  • 2 su b.un
  • 1 su b.kepekli un
  • 1 su b.tam buğdağ unu
  • 1 su b.lifli un
  • yarım p.yaşmaya
  • 1 su b.haşlanmış nohut
  • 3 çorba k.zeytinyağı
  • 1 tatlı k.tuz
  • aldığı kadar ılık su

Üzeri için:

  • yulaf ezmesi
  • keten tohumu
  • kepek
Hazırlanışı :

1 su bardağı haşlanmış nohutu parçalayıcıdan geçirin. Karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 su bardağı kapekliun,1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı lifli un ilave edin.Unları karıştırın.Üzerine toz hale gelen nohutu ilave edin ve karıştırın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın. Unların ortasını açın ve yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine ılık su ve 3 çorba kaşığı ilave edin ve ilk önce mayayı eritin. Mayayı erittikten sonra unu da karıştırarak hamuru özleşene kadar yoğurun. Hamurdan küçük bir beze ayırın.Bezeyi uzun şeritler aypın ve sarıp şekil verin.

Diğer kalan hamuru yoğurunve yuvarlayın. Fırın tepsisine sıvıyağ sürün.Fırın tepsisine ekmek hamurunu alın. Hamuru ıslatın üzerine yulaf ezmesiiketen tohumu ve kepek serpin. Mayalanmsı için 1 saat kadar bekletin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger