Portakallı Kurabiye

15 Ekim 2009 Perşembe0 yorum


Malzemeler
  • 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 portakal
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Yoğurma kabına bir potakalın hem kabuğunu hemde iç kısmını rendeledim diğer portakalın sadece kabuğunu rendeledim üzerine şekeri , vanilyayı ve tereyağını ekledim yoğurdun üzerine yumurta akı kabartma tozu ve unu ekledim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurdum. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye dizdim üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirdim.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger