ŞAM FISTIKLI TAVUK SARMA

19 Ekim 2009 Pazartesi0 yorum

sarma tavuk

MALZEME
4 ad tavuk göğsü
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı şam fıstığı
Kaşar peynir rendesi
Tuz ,Karabiber
Kürdan
YAPILIŞI

Tavuk göğüsleri fileto şeklinde kesilip 2 parçaya ayrılır. Teflon bir tavada tereyağı eritilir ve tavuk göğüslerinin üzerine tuz ve karabiber serpilerek ,her iki tarafıda 5 dk pişirilir. Bir kesme tahtası üzerine tek tek alınarak ortalarına bir miktar kırılmış şam fıstığı konarak rulo şeklinde sarılır ve üzerine kürdan batırılarak açılması önlenir. Sarılan tavuk ruloları fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine kalan şam fıstıkları serpilir ve bol miktarda kaşar rendelenerek 200 derecede 15 dk pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Aafiyet Olsun
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger