Yaban Ördeği Dolması

10 Ekim 2009 Cumartesi0 yorum


Gereçler:2 adet küçük yaban ördeği.
4 yemek kaşığı pirinç.
2 yemek kaşığı dolma fıstığı.
4 yemek kaşığı sıvıyağ.
1 tatlı kaşığı karabiber.
1 tatlı kaşığı tuz.
yarım demet maydonoz doğranmış. Pişirme suyu;
1 adet soğan,
tane karbıber
5 su bardagı su,
maydonoz sapı,
1 tane portakal suyu,
tuz. Yapılışı:Kuşlar iyice temizlenir.suda yarım saat bekletılır.Bir tencereye yağ konur,fıstık ve pirinçler 5 dakika yağda kavrulur.İçerisine tuz karabiber ve maydonoz ilave edilir,tencerenin altı kapatılır.Bu malzeme iki ördeğe paylaştırılarak içleri doldurulur.Doldurulan kısım dıkilır.Düdüklü tencereye 5 bardak su konulur.1 tane butun soğan,tane karabıber tuz maydonoz sapı,bir portakal suyu ve ördekler yarım saat pişirilir.Bir tavaya tereyağ konulur.Pişen ördekler bu yağda sağlı sollu kızartılır.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger