MALZEMELER (4 kişilik) 2 su bardağı baldo pirinç 3.5 su bardağı et suyu 1 havuç 40 gr tereyağı 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 1 çay bardağı haşlanmış nohut 2 çay bardağı konserve mısır tanesi Tuz 250 gr kavrulmuş kuzu eti Süslemek için Birkaç maydanoz yaprağı Birkaç dereotu dalı Küp kesilmiş renkli biberler HAZIRLANIŞI Pirinci tuz ve limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Havucu temizleyip küp doğrayın. Mısırın suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinç w küp kesilmiş havucu ilave edip devamlı karıştırarak kavurun. Nohut, bezelye ve tuzu ekleyip harmanlayın. Sıcak et suyunu ilave edip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Pilavı ocaktan aldıktan sonra mısırı ekleyip harmanlayın ve 10 dakika dinlendirin. Bir çorb kasesinin içine önce bir miktar pilav ekleyin ve kaşıkla üzerine hafifçe bastırın. Bir miktar kavrulmuş kuzu eti ilave edin. Tekrar pilav, kavrulmuş et ve pilav ekleyip sıralamayı tamamlayın Pilavı servis tabağına ters çevirip aktarın. Kala pilavve kavrulmuş eti aynı şekilde hazırlayın. Pilavların üzerini kavrulmuş et, dereotu yaprak lan, maydanoz yaprakları ve küp kesilmiş renh biberlerle süsleyip sıcak |
Yorum Gönder