Cevizli Kurabiye Tarifi

20 Kasım 2009 Cuma0 yorum

Malzemeler
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı yoğurt
1 Paket margarin (oda sıcaklığında)
1 Su bardağı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Paket Vanilya
1 Su bardağı ceviz içi
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un

Ceviz Sarma Kurabiye Yapılışı :

Ceviz ve tarçın hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamuru yarım saat oda sıcaklığında bekletin.
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle mümkün olduğu kadar açın.
Cevizi 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tavada pişirin.
Üzerine tarçın ve az miktarda şeker ilave edip soğumaya bırakın.
Açtığınız hamurun içine cevizli harçtan 1 tatlı kaşığı koyun.
Rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında döndürerek sarmal şekil verin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 185 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger