ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR

24 Kasım 2009 Salı0 yorum

ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR
MALZEMELER:

1 kilogram çilek
1 kilogram toz şeker
1/2 limonun suyu

HAZIRLANIŞI:

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.
Daha sonra büyük bir tencerenin içine bir kat çilek, bir kat şeker olmak üzere kat kat döşeyin. Oda sıcaklığında bir gece bekletin.
Ertesi gün çilekleri kısık ateşte, taneleri ezmeden dikkatlice karıştırarak 15-20 dakika kaynatın.
Delikli bir kepçe yardımı ile taneleri başka bir kaba alın. Kalan çilek şurubunu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Şurup kıvama gelince çilek tanelerini tekrar içine boşaltın ve 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.
Delikli kepçe yardımıyla oluşan köpükleri aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan reçeli cam kavanozlara koyun .

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger