Gerekli Malzemeler :
2 yumurta
125 gr. tereyağı
1 p. kabartma tozu
3 çorba k. pudra şekeri
yarım çay b. buzlu su
alabildiği kadar un
Kreması için:
2 su b. süt
4 çorba k. tozşeker
1 çorba k. un
2 çorba k. mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1 çorba k. tereyağı
Üzeri için:
1 kase çilek
1 çorba k. pudra şekeri
Yapılışı :
Önce kreması için tereyağı hariç tüm malzemeleri soğuk olarak tencereye dökün ve karıştıra karıştıra pişirin. Krema soğurken hamuru hazırlayın.Karıştırma kabına 125 gr.tereyağını alın.Üzerine pudra şekerini,kabartma tozunu ekleyin. Yumurtaları kırın. Yarım bardak soğuk suyu da ekleyin. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurun üçte ikisini yuvarlak bir fırın kabına kenarlarını iyice yükselterek bastırın. Ortada oluşan havuzu krema ile doldurun. Kalan hamuru da merdane ile açıp üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın. 180 derecede pişirin. Daha sonra üzerine çilek dilimleri yerleştirin ve pudra şekeri eleyin. İyici ılındıktan sonra dilimleyerek ikram edin. Nefis bir tatlı.