Ispanaklı Sigara Böreği Yapılışı

20 Kasım 2009 Cuma0 yorum

Ispanaklı Sigara Böreği

Malzemeler :

2 adet hazır yufka
yarım paket mısır nişastası
yarım kg ıspanak
1 büyük kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yumurta
tuz
karabiber

Ispanaklı Sigara Böreği Yapılışı :

iç malzeme – Soğan ve yıkanmış ıspanak sıvıyağda kavrulur, tuz ve karabiber ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
Ayrı bir yerde yumurtalar tereyağda pişirilir, soğumuş ıspanağa karıştırılır.

Yufkalardan biri yayılıp üzeri nişasta ile bolca sıvanır, üzerine ikinci yufka serilerek bunun da üzeri nişasta ile kaplanır. Yufkalar 12 eşit üçgen parçaya bölünür. Hazırlanan iç malzeme yufkanın geniş kısmına konur, iki kenarı içe katlanıp sarılır.
Börekler düz bir kaba konup buzlukta dondurulur. Pişirileceği zaman, donmuş börekler eritilmiş tereyağına bulanıp yağlı kağıt serili tepside 180 derecede pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir.Afiyet Olsun

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger