Kıymalı Ay Çöreği

21 Kasım 2009 Cumartesi0 yorum

SDC10708

Haftasonları kızıma beslenme olarak yanına birşeyler koyabilmek için, en az iki çeşit yapmaya çalışıyorum. tepsinin bir kısmınıda buzluğa koyuyorum. Böylece hafta içi rahat oluyor. Bu haftada ne yapacağıma bir türlü karar verememişken, Dr Oetker paketinin üzerindeki tarif imdadıma yetişti. Daha önceden buzdolabından çıkarılmış margarinim oluncada hemen yapmaya karar verdim. Birde köyden gelmiş bir tepsi elma olunca da yanında elmalı kurabiyelerler bizde nasiplendik. Gerçekten güzelmiş. Ben DR. Oetkerin arkasındaki tariflere güvenirim, hep denk düşmüştür. arada değişiklik arayışında olunca kurtarıcı olabiliyor.

Kıymalı Ay Çöreği

İç malzemesi:

  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay karabiber

Hamuru:

  • 3 adet patates
  • 200 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartmatozu
  • 4.5 su bardağı un

Yapılışı:

  1. Kıymayı doğranmış soğan ile kavurun. Tuzunu ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın.
  2. 3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin.
  3. Üzerine 200 gr margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 4.5 su bardağı un ve 1 paket kabartmatozu ilave edip yoğurun.
  4. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 15 cm çapında açın, 4’e bölün.
  5. Geniş kenarına malzemeden koyarak sarın, ay şekli vererek tepsiye dizin.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam yada çörek otu ilave edin. 175 derece fırında 20-30 dak pişirin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger