Meyveli Kaymaklı Ayva Tatlısı

15 Kasım 2009 Pazar0 yorum



Malzemeler :


* 4 adet ayva
* 3 elma
* 2 su b.toz şeker
* karanfil
* kırmızı gıda boyası
* su

Üzeri için:

* kaymak
* mandalina
* kivi
* hurma
* nar

Hazırlanışı :

Ayvaları ikiye bölerek çekirdek yatağını çıkarın. Ayvaları iç kısımları alta gelecek şekilde geniş bir tencereye alarak üzerine suyu ve gıda boyasını ekleyip kapağı kapalı bir süre pişirin. Ayvalar yumuşayınca ters çevirip içini rendelenmiş elma ile doldurun. Toz şeker ve karanfili üzerine döküp kapağı kapalı kısık ateşte bir süre daha pişmeye bırakın.

Pişen ayva tatlısını servis tabağına alarak soğumaya bırakın. Daha sonra üzerini mevsim meyveleri, kaymak ve nar koyarak servis edin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger