Malzemeler :
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 çay b.krema
  • 1 su b.bezelye
  • 1 kase mantar
  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • tuz,karabiber
  • sıvıyağ

Bisket için:

  • 2 su b.un
  • 4 tatlı k.kabartma tozu
  • yarım çay k.karbonat
  • 1 çay k.tuz
  • 100 gr.margarin
  • 1 su b.süt
  • 1 çorba k.sirke
Hazırlanışı :

Karıştırma kabına un, kabartma tozu, tuz, margarin alınır. Üzerine 1 su b. sütün içine yarım limon suyu karıştırılarak hamura eklenir.Hamur çok fazla yoğrulmadan çay bardağı ya da çember yardımıyla kesilir. Bitişik olarak tepsiye dizilerek 230 derecelik fırında pişirilir.

Diğer taraftan tavuk ince kesilerek tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra tek taraflı pişirilir. Ayrıca tencereye sıvıyağ, soğan ve mantar alınarak sotelenir. Daha sonra üzerine bezelye, domates, biber eklenerek sotelenmeye devam edilir.Pişmesine yakın tavada çevrilmeden pişirilen tavuklar ilave edilir. En son ocaktan alındıktan sonra tavuklar çıkarıldıktan sonra krema eklenir. Pişen ekmekler servis tabağının kenarıan dizilir. Ortasına tavuk ve hazırlanan kremalı harç dökülerek servis yapılır.