Oktay Ustam Talaş Böreği Tarifi

6 Kasım 2009 Cuma0 yorum

Malzemeler :
  • 5 su b. un
  • yarım çay b. sirke
  • yarım çay b. sıvıyağ
  • 1 tatlı k. tuz
  • alabildiği kadar su

Arakatları için:

  • margarin

İç harcı için:

  • 250 gr. kuzu eti
  • 3 soğan
  • 1 su b. bezelye
  • maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • sıvıyağ
Hazırlanışı :

İç harcı için 3 soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Tavya 250 gr.kuzu etini ilave edin ve kavurun.Kuzu etinin
üzerine soğanı ilave edin ve kavurmaya devam edin.Soğan ve kuzu eti kavrulduktan sonra üzerine 1 su bardağı bezelye,tuz ve karabiber ilave edin ve karıştırın.Üzerine ince kesilmiş olan maydanozu ilave edin ve karıştırın. Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın.Unun ortaını açın ve içine yarım çay bardağı sıvıyağ ve sirke ilave edin.

Üzerine biraz soğuk su ilave edin ve ilk önce sıvıları karıştırın.Daha sonra da unu da karıştırarak talaş böreğinin hamurunu özleşene kadar güzelce yoğurun.Daha sonra hamuru büyükçe bir yuvarlak hamuru merdane ile açın.Hamurun üzerine margarin sürün.Daha sonra hamuru bir ucundan başlayıp rulo yapın.Hamuru bir kabın içine alın ve üzerini sterç film ile kaplayın.Hamuru buzdolabında bekletin.Hamuru buzdalabından çıkartın.Hamuru 3 parmak genişliğinde kesin ve kestiğniz hamurları merdane ile açın.Açtığınız hamurların içine iç harçtan paylaştırın ve hamuru kare şeklinde kapatın.Fırın tepsisine talaş böreklerini dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin

Oktay Ustam Talaş Böreği Tarifi
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger