Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi

20 Kasım 2009 Cuma0 yorum

Malzemeler
1 kavanoz karışık garnitür konservesi ( yada taze haşlanmış sebzeler)
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Terbiyesi için,
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet tavuk suyu tablet

Terbiyeli Sebze Çorbası Yapılışı :

Çorba tenceresinde tereyağını eritin.
Unu ekleyip orta dereceli ateşte hafifçe kavurun.
Süt ve suyunu ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın.
Çorbayı sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatın.
Garnitür konservesini bol suyla yıkayıp süzdürün.
Küçük bir tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.
Üzerine garnitürü ekleyip bir iki dakika kavurun.
Garnitürü çorba tenceresine ekleyin.
Bir taşım kaynattıktan sonra çorbayı ocaktan indirin.
Kaselere bölüp servis yapın
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger