Bademli Revani Tarifi

18 Aralık 2009 Cuma0 yorum

Malzemesi:
2 adet yumurta 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı irmik 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı kıyılmış badem Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su

Tarifi:
• Önce şerbeti hazırlayın.
• Toz şekeri suyla beraber 10 dakika kaynatın.
• Ocağın altını kapatıp soğuması için bekletin.
• Şimdi tatlının hamurun hazırlayın.
• Yumurtaları şekerle birlikte 5 dakika mikserle çırpın.
• Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve bademleri ekleyin ve çırpın.
• Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dökün.
• 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
• Soğumuş şerbeti üstüne gezdirip bademlerle süsleyip, en az 20 dakika bekletip servis yapın. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger