Balık Bohçası Nasıl yapılır

18 Aralık 2009 Cuma0 yorum

Malzemesi:
1 adet levrek balığı 3 adet yufka 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm 1 demet dereotu 4 adet kuru soğan 2 adet pırasa 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Üzerine sürmek için: 2 yemek kaşığı sıvıyağı

Tarifi:
• Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin.
• Yufkaları üst üste koyup, önce 2'ye, sonra 4'e katlayın.
• Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin.
• Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına kesin.
• Sıcak suda haşlayıp bohçaları bağlamak için bekletin.
• Balığı yıkayıp, tencereye koyun.
• 1 kahve fincanı su, karabiber ve tuz ekleyip, 5 dakika haşlayın.
• Balığın derilerini ve kılçıklarını çıkarın.
• Küçük küçük doğrayıp, bekletin.
• Zar şeklinde doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurup, karabiber ve tuz ekleyin.
• Üstüne doğranmış dereotunu, balıkları, yenibaharı ve dolmalık üzümü ilave edip, karıştırın.
• Yuvarlak yufkaların ortasına 1 kaşık balıklı harçtan koyun.
• Kenarlarından toplayıp bohça şekli verin.
• Uçlarını haşlanmış pırasa ipleriyle bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
• Bohçaların üstüne sıvıyağ sürün.
• 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger