Balkabaklı Kup Tarifi

18 Aralık 2009 Cuma0 yorum

Malzemesi:
Malzemeler: 1 kilo ayıklanmış Bal kabağı 2 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı su 1 paket hazır kremşanti 2 çay bardağı soğuk süt İsteğe göre ceviz yada damla çikolata

Tarifi:
Yapılışı: Balkabağını küçük küçük doğrayın, tencereye alıp üzerine tozşeker ve yarım su bardağı bardak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin. Suyunu tamamen çekmesine gerek yok (yumuşaması yeterli), ocaktan alıp çatalla ezerek yada blendırdan geçirerek püre yapın. Püreniz soğurken kremşantiyi 2 çay bardağı sütle önce az sonrada yüksek devirde çırpın. Evinizde varsa kuplara yoksa çay findanlarına bir kat kabak püresi bir kay krmşanti şeklinde paylaştırın. Üzerilerini ceviz ve çikolata ile süsleyerek servis yapın. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger