Ballı Patlıcan Tarifi

18 Aralık 2009 Cuma0 yorum

Malzemesi:
2 adet patlıcan 1 çay bardağı zeytinyağ 2 yemek kaşığı domates püresi 2 adet sarmısak 1 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı soya sosu 1 çay kaşığının ucuyla kekik 1 bardak su Tuz Karabiber

Tarifi:
• Patlıcanları çizgili olarak soyun.
• Zar şeklinde doğrayın.
• Soğuk ve tuzlu suda bekletin.
• Ufak bir sos tenceresine; 2 yemek kaşığı sıvıyağ, domates püresi, ezilmiş sarmısak, bal, soya sosu, kekik, tuz, karabiber ve 1 bardak suyu koyun.
• 15 dakika pişirin.
• Sudaki patlıcanları çıkartın.
• Kağıt havluyla fazla suyunu alın.
• Kızgın yağda kızartın.
• Sıcak sıcak ballı sosun içine atın.
• 5 dakika sosla birlikte pişirin.
• Servis tabağına alın. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger