İçli Köfte Tarifi

14 Aralık 2009 Pazartesi0 yorum

icli_köfte

Malzemeler :
30 adet köfte için Köfte malzemesi
2 su bardağı ince bulgur (500 gr)
250 gr çiğköftelik dana kıyma
1 çay fincanı irmik
1 yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
İç malzemesi:
500 gr az yağlı kıyma
4-5 soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz veya antepfıstığı
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı biber salçası

Hazırlanışı :
Köftenin iç malzemesini hazırlamak için; soğanları temizleyip küçük küçük doğrayın. Kıymayı suyunu salıp çekinceye kadar tavada kavurun. Margarin ve soğanı ilave edip ara sıra karıştırarak kavurun. Tuz, salça, baharatlar ve cevizi ilave edip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bulguru tepsiye alın. İrmiği ilave edip 1 avuç su serperek ıslatın. Kıymayı tepsinin diğer yarısına alın. Üzerine tuz ve baharatları serpin. Bulguru azar azar kıymaya ilave ederek birbirine yedirinceye kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp elinizle yuvarlayarak top haline getirin. İşaret parmağının yardımı ile avuç içinde döndürerek bu toplardan içi oyuk, bir tarafı açık kubbeler hazırlayın. Ortasına iç malzemeden doldurup köfteyi yavaş yavaş çevirerek açık olan tarafı kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri fazla kararmayacak şekilde kızartıp servis tabağına alın. Maydanoz yaprakları ve limon dilimleri eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger