TENCEREDE HİNDİ KIZARTMASI

30 Aralık 2009 Çarşamba0 yorum

Gerekli malzeme:
5 kişi için bir pa­laz hindi (2 kg. Iık), 140 gr. yağ (7
çorba kaşığı), 150 gr. soğan (3 orta boy), 80 gr. havuç, 4 diş sarmısak, 1 bardak su, tuz, biber.

Hazırlanması:
Hindiyi iyice temizleyin, içini tavuk gibi bolca tuzlayarak yeniden yıkayın. Bir çukur tencereye yağı, temizlenmiş, dörde bölünmüş soğanları, 4 diş sarmısağı ve temizlenerek küçük parça­lara bölünmüş soğanları, 4 diş sarmısağı ve temizlenerek küçük parçalara bölünmüş havucu koyun. Tencereyi çok küçük bir ateşin üzerine oturtun. Yağ erimeğe başlayınca hindiyi ten­cerenin içine koyun, kapağını kapatın, yavaş yavaş kızartın. Küçük ateşte hindinin bir tarafı pembeleşince, öbür tarafını çevirin. Sonra yine çevire çe­vire iki tarafı da nar gibi kızarıncaya kadar kızartın. Ancak hiç yanmamasına çok dikkat edin.

Hindi güzelce kızarınca, tencereye azar azar bir bardak kadar sıcak su ekleyin. Küçük ateşte pişirmeğe de­vam edin. Hindi iyice pişince tencere­den çıkarın. Göğüs, kol, but olarak bö­lümlere ayırın, önceden ısıtılmış sıcak bir servis tabağının üzerine yerleşti­rin. İsterseniz soğanla, isterseniz soğa­nı çıkararak, tenceredeki sebzelerle suyu eze eze bir süzgeçten ge­çirin. Böylece oluşan püreyi ya ayrı bir kapta ya da hindinin üzerine döke­rek sofraya götürün.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger