Zencefilli Ballı Kek Tarifi

18 Aralık 2009 Cuma0 yorum

Malzemesi:
Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı bal 150 gr. margarin 1 küçük boy kök zencefil 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un

Tarifi:
Yapılışı: Kök zencefil güzelce soyulur, rondoda küçük parçalara ayrılır ve kek karışımını hazırlayacağınız kaba alınır. Bal eklenerek çırpılır. Daha sonra yumurta, margarin eklenir ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpılır. Elenmiş un ve diğer malzemelerde eklenerek 160 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Mutlaka kürdanla içinin pişip pişmediği kontrol edilmelidir. İsteğe göre üzerine dondurma ve pudra şekeri eklenerekte servis yapılabilir. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger