Zeti Tarifi

18 Aralık 2009 Cuma0 yorum

Malzemesi:
4 adet tavuk butu 2 su bardağı ceviz içi 4 diş sarmısak 5 dilim bayat ekmek içi 2 yemek kaşığı domates salçası 1 adet limonun suyu 2 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz

Tarifi:
• Tavuk butlarını tencereye koyun.
• Su ilave edip tuz atın.
• Butlar dağılmadan haşlayın.
• Ceviz içi, sarmısak ve pulbiberi robottan geçirin.
• Salçayı ilave edip, kısık ateşte cevizin yağını vermesi için biraz ısıtın.
• Ateşten alıp elinizle yoğurarak cevizin yağını iyice vermesini sağlayın.
• Çıkan yağı bir kaba aktarın.
• Yağa bayat ekmek içini ufalayın.
• Üzerine tavuk suyunu, limon suyunu ve ceviz içini ekleyin.
• Karışım, bulamaç haline gelecek.
• Tavuğu parçalara ayırıp, bu bulamaca batırın.
• Üstünü kızdırılmış pulbiberli yağ ile süsleyebilirsiniz. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger