DÜDÜKLÜDE KURU FASÜLYE

7 Ocak 2010 Perşembe0 yorum

Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet büyük soğan
2 su bardağı domates rendesi
1.5 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber (tercihe göre acı olabilir)
2.5 su bardağı su
Tuz, karabiber


Yapılışı:Kuru fasulyeyi ayıklayıp derin bir kapta bir gece önceden üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatın. Eğer çalışan biriyseniz sabah işe gitmeden önce bu işlemi yaparsanız akşam siz eve geldiğinizde hazır olur. :) Soğanları yemeklik doğrayın. Düdüklü tencerenize zeytinyağı ve soğanları ekleyip 3-4 dakika kavurun. Domates suyunu ve salçayı da ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Daha sonra fasulyeyi, dilediğiniz kadar tuzu, bir tutam karabiberi ve 2.5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatıp düdük ötünceye kadar yüksek ateşte pişirin. Düdük öttükten sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger