ELMALI TURTA

11 Ocak 2010 Pazartesi0 yorum

MALZEMELER:
4 su bardağı un,
250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin,
3 çorba kaşığı limon suyu,
2 çorba kaşığı çok soğuk su,
1 tutam tuz.
İçi için:
1 kg elma,
1 adet limon,
1 sı bardağı toz şeker,
½ çay bardağı sıvıyağ,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
1 tatlı kaşığı tarçın,
2 çorba kaşığı kuru üzüm.
Üzeri için:
Pudra şekeri.
YAPILIŞI:
Limon suyunu soğuk su ile karıştırıp buzdolabında bekletin.
Oda sıcaklığındaki margarini, tuzu ve unu karıştırma kabında karıştırın.
Bu hamuru toplamak için buzdolabında beklettiğiniz su ve limon suyu karışımını ekleyip yoğurun. Hamur toplanmıyorsa 1-2 çorba kaşığı daha soğuk su ilave edebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamuru iç malzemesini hazırlayana kadar dinlendirin.
Elmayı yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra yarımay şeklinde ince ince dilimleyin. Büyük bir kaba alın.

Üzerine limon suyunu, toz şeker, ceviz, üzüm, tarçın, sıvıyağ ve nişastayı ekleyip harmanlayın.
Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde parça koparıp yağlanmış tart kalıbına kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin. İçine elmalı karışımı yayın.
Ayırdığınız hamurdan elmaların üzerine kafes yapıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembe renk alıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger