ETLİ KABAK DOLMASI

16 Ocak 2010 Cumartesi0 yorum



Malzemeler

-7 adet kabak

-1 büyük kuru soğan

-1 çay bardağı pirinç

-yaklaşık 300 gr kadar kıyma

-1/2 çay bardağı zeytinyağ

-2 yemek kaşığı salça

-bir tutam dereotu

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı karabiber

Öncelikle pirinçler yıkanır, kuru soğanlar ince doğranır, diğer tüm malzemeler eklenerek iyice karıştırılır. Kabakların üzeri şapka gibi kesilerek bir kaşık yardımıyla içleri çıkarılır. Hazırlanan karışımdan doldurularak, kapağı kapatılır ve yayvanca bir tencereye yerleştirilir. Bir su bardağı sıcak suya 1 yemek kaşığı salça konularak inceltilir ve tencereye konulur. Kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su eklenerek yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger