KURU İNCİRLİ TATLI

7 Ocak 2010 Perşembe0 yorum

Kek için:
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
8 tane kuru incir
Şerbet için:
1 su bardağı su
3 tatlı kaşığı şeker

Krema için:
3 fincan un
3 fincan şeker
1 yumurta
3,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri

Yapılışı: İncirleri küçük küçük doğrayıp kaynar suda biraz bekletin. Kek için gerekli diğer malzemeleri karıştırıp çırpın. Suyunu süzdüğünüz incirleri de ekleyip yağlanmış kare yada yuvarlak borcam tepsisine dökün. Yaklaşık 160 derece fırında pişirin. Kek pişerken kremayı hazırlayın. Un, şeker, yumurta ve sütü iyice çırpın ve karıştırarak ocakta pişirin. Koyulaşınca vanilyayı da ekleyip ocaktan alın. 10 dakika bekletip içine labne peyniri ekleyip tekrar çırpın. Krema kullanıma hazır. Keki fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmiyoruz) kekin üzerine dökün. 2 dakika sonra da kremayı üzerine dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra dözülmüş ceviz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger