MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

16 Ocak 2010 Cumartesi0 yorum



Malzemeler
-1 lt süt
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı buğday nişastası
-1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-krem şanti (kutunun içerisinde 2 adet var, ikiside kullanılıyor)

-250 gr tel kadayıf
-2 yemek kaşığı margarin
-1/2 su bardağı kıyılmış ceviz

Muhallebi için krem şanti dışındaki malzemeler karıştırılarak pişirilir. Biraz ılıyınca krem şanti poşetleri muhallebinin içine boşaltılarak yaklaşık 10 dakika mikserle çırpılır. Muhallebi akışkan oluyor katı olmuyor bu haliyle.
Muhallebi soğumaya bırakılır. Bu arada 2 kaşık yağ eritilerek kadayıflar karıştırılarak kavrulur. En son aşamada cevizler eklenerek birkaç dakika daha kavrulur.
Büyükçe bir borcam tepsiye kadayıfın yarısı yayılır. Üzerine muhallebi dökülür. Kalan kadayıf üzerine yayılır. Yaklaşık 1 saat buzlukta bekletilip donması sağlanır. Daha sonra buzdolabının alt kısmına koyulabilir. Dilimleyip servis yapılı giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger