Patatesli somon tarifi

2 Ocak 2010 Cumartesi0 yorum

Malzeme

4 kişilik
2 adet patates
8 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kg. somon file
4 diş sarımsak
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber
1/3 su bardağı krema (100 ml.)
Yarım demet maydanoz
2 dilim beyaz tost ekmeği

Fırını 200 derecede ısıtalım. Patatesleri yarım cm. kalınlığındaki halkaları fritözde hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Kağıt havlu üzerine alalım. Fırın tepsisini tereyağının yarısı ile yağlayalım. Tepsiye kızarmış patatesleri, halka halka kestiğimiz somon dilimlerini dizelim. Üstüne kremanın yarısını ve dereotunu ekleyelim. Tekrar patates dilimlerini dizelim. Üzerine kalan tereyağını parçalar halinde koyup tepsiyi folyoyla kapatıp 15 dakika fırında pişirelim. Bu arada tost ekmeklerini, hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Kızarmış ekmekleri, sarımsak, maydanoz, tuz ve biberle, ekmekleri küçük parçalar haline gelene kadar robotta öğütelim. Tepsiyi fırından alıp bu karışımı patateslerin üstüne dökelim ve üstünü kapatmadan 15 dakika kadar, kıtır olana dek pişirelim. Fırından çıkarmadan önce kalan kremayı ve kaşar peynirini üstüne döküp, peynirler eriyene dek pişirelim. Daha sonra da servis yapalım. Afiyet olsun.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger