Sebzeli balık

2 Ocak 2010 Cumartesi0 yorum

6 kişilik

6 levrek

4 havuç

3 kabak

4 pırasa

1 çay kaşığı kekik

3 çorba kaşığı Orkide margarin

1 çorba kaşığı limon suyu

1 su bardağı su

Tuz, karabiber

6 büyük yağlı kağıt

Balıkları temizleyip ortadan boyuna keserek ikiye açalım. Kılçıklı kısımlarını dikkatlice çıkaralım. 2 havuç, 2 kabak ve 2 pırasayı ince şeritler halinde keselim. Sebze şeritleririni tuzlu sıcak suda 5 dakika bekletip süzelim. Kalan sebzeleri rendeleyelim. İki kaşık margarini tavada eritip rendelenmiş sebzeleri kavuralım. Tuz ve karabiber ekleyelim. Balıkların içini kavurduğumuz sebzeyle dolduralım. Haşlanmış sebze şeritlerini değişimli olarak balıkların etrafına sarıp, yağlı kağıtlara yerleştirip üzerlerine su ve limon suyu gezdirelim. Kalan margarini küçük parçalara ayırıp balıklara ilave edelim ve tuz serpelim. Yağlı kağıtları paket şeklinde kapatıp tepsiye yerleştirelim. Isıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirelim. Kağıtların üst kısımlarını açıp 5 dakika daha pişirip, fırından çıkaralım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger