Tavuklu yalancı kebap

2 Ocak 2010 Cumartesi0 yorum


6 kişilik

3 adet patlıcan

1 çorba kaşığı sirke

Tuz, karabiber

5 adet tavuk bifteği

1 adet soğan

1 çay kaşığı köri

1 çorba kaşığı Orkide sıvı yağı

Yarım demet maydanoz, kürdan

Kızartmak için: Orkide sıvıyağı

Sos için:

2 adet domates

1 diş sarımsak

2 adet sivri biber

1 çorba kaşığı soya sosu

Karabiber, kekik, alüminyum folyo


Patlıcanları alacalı olarak soyup, her birini uzunlamasına dört dilime bölelim. Tuzlu suda bekletelim. Bu arada dövülmüş tavuk bifteklerini patlıcan uzunluğunda ve patlıcan genişliğinde keselim. Soğanı rendeleyip, tuz, karabiber, köri ve sıvıyağı karıştırıp, kesilen tavukların üzerine ince bir tabaka şeklinde yayıp bekletelim. Patlıcanları süzüp, kurulayalım. Kızgın yağda hafifçe kızartıp, bir peçeteye alarak yağını süzelim. Kızaran patlıcanların üzerine, hazırlanan tavukları alalım ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim. Patlıcanları rulo yapıp, kürdanla tutturup, bir tepsiye dizelim. Ayrı bir kaseye domatesleri rendeleyim. Sarımsağı ezip, sivri biberi ince kıyalım. Soya sosu, karabiber ve kekiği ilave edip, karıştıralım. Tepsideki patlıcanlara bu sosu ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 200 dereceli fırında 25 dakika pişirelim. Pişmeye yakın folyoyu tepsinin üzerinden alalım. Üzerini kızartıp, fırından alalım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger