Yoğurt Tatlısı Nasıl yapılır

15 Ocak 2010 Cuma0 yorum

Image

Malzemeler




  • 4 yumurta


  • 1 çaybardağı şeker


  • 2 paket kabartma tozu


  • 2 paket vanilya


  • Yarım kilo yoğurt


  • 1 su bardağı irmik


  • 1 çaybardağı sıvıyağ


  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı


  • 2,5 su bardağı un


  • Rendelenmiş limon kabuğu




Şerbeti için:




  • 5 bardak su


  • 5 bardak şeker


  • Yarım limon suyu





Üzerine: Hindistan cevizi






Yapılışı




  • Şeker, su ve limon suyunu kıvamı gelinceye kadar kaynatın. Soğumaya bırakın.


  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin.


  • Hamuru yağlanmış tepsiye dökün ve 180 derecede pişirin.


  • Piştikten sonra kareler halinde kesin ve şerbeti yavaş yavaş ilave edin. (Tatlı sıcak, şerbet soğuk)



  • Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger