ZEYTİNYAĞLI PATLICAN

7 Ocak 2010 Perşembe0 yorum

Malzemeler:
4 adet küçük ve ince patlıcan
3 baş sarımsak
5 adet domates
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve şeker
Yapılışı: Sarımsaklar ayıklanıp, yıkanır. Domatesler rendelenir. Patlıcanların kabukları soyulur. Yavyan bir tencereye önce domates ve sarımsakların yarısı konur. Üstüne patlıcanlar dizilir. En üste de kalan domates ve sarımsaklar dökülür. Tuz, şeker, limon suyu ve zeytinyağı eklenir. Hiç su eklenmeden ve tencerenin kapağı mümkün oldukça açılmadan orta ateşte pişirilir. Afiyet olsun.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger