Makarnalı Börek

30 Nisan 2010 Cuma0 yorum

Malzemeler :

* 8 Milföy Hamuru
Yarım Paket Makarna
Beyaz Peynir
Kaşar Peyniri
2 Yumurta
1 Su B. Süt
1 Çay B. Sıvıyağ
Maydanoz
Dereotu
* Üzeri İçin:
Çörek Otu
Susam

Hazırlanışı

Makarnayı az suda haşlayın. Az tuz ilave edin. (Makarnayı az suda pişirirseniz vitamin ve mineral değerlerini kaybetmez.) Karıştırma kabına 2 yumurtayı kırın, birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Sütü ve sıvıyağı ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın.

İnce ince doğranmış maydanozu ve dereotunu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Beyaz peyniri içine ufalayın. Kaşar peynirini rendeleyin ve karışıma ilave edin. Haşlanan makarnayı sosun içine alın ve karıştırın. Tezgaha az un serpin. 4 tane milföy hamurunu kare şeklinde birleştirin. Fırın kabının boyuna göre açın.

Yağlanmış fırın kabına alın. Makarnalı harcı dökün. Diğer 4 tane hamuru da birleştirerek açın ve makarnanın üzerine kapatın. Kenarlarından sıkıştırın. Ayırdığınız yumurta sarısını sıvıyağla çırpın ve hamurun üzerine fırçayla sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Makarnalı Börek, Makarnalı Börek tarifi, Oktay Usta Makarnalı Börek, Makarnalı Börek pişirme süresi, Makarnalı Börek tarifleri giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger