Oktay Usta Kabaklı Börek Tarifi

30 Nisan 2010 Cuma0 yorum

Malzemeler :

* Hamuru İçin:
1,5 Su B. Söke Tam Buğday Unu
1,5 Su B. Söke Buğday Unu
1 Paket Kuru Maya
Yarım Çay B. Sıvıyağ
1 Çay B. Yoğurt
1 Tatlı K. Tuz
250 Gr.Kahvaltılık Lor Peyniri
Alabildiği Kadar Su
* Üzeri İçin:
3 Kabak
1 Tutam Dere Otu
2 Yumurta
Yeşil Soğan
1 Kase Kahvaltılık Lor Peyniri
Kaşar Peyniri

Hazırlanışı

İki çeşit unu geniş bir kaseye dökün ve harmanlayın. Lor peyniri süzgeçten geçirerek unun üzerine alın. Tuzunu serpin. Hepsini karıştırdıktan sonra ortasını açın. Yoğurdu (sulu yerinden olmalı), sıvıyağı ve ılık suyu dökün. Kenarlara kuru mayayı dökün. Ortasından karıştırmaya başlayın.

Hamuru iyice yoğurun. Yağlanmış dikdörtgen fırın kabına hamuru yayın. Kabakları ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Lor peyniri kasesinin içine ilave edin. Dereotunu da kıyıp içine koyun. Üzerine yumurtaları kırın. Tuzunu ve dilerseniz biberini serpin. Elinizle iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra kabaklı harcı hamurun üzerine alın ve tamamen yayın. Bir süre mayalanmaya bırakın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Yarı kıvamda pişince küp küp doğranmış kaşar peynirini üzerine koyun ve tekrar fırına koyun. Fırından çıktıktan sonra doğranmış yeşil soğanı üzerine serpin.
Kabaklı Börek tarifi, Kabaklı Börek, Oktay usta Kabaklı Börek, Kabaklı Börek nasıl yapılır, Kabaklı Börek tarifleri giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger