Soslu Garnitürlü Biftek

30 Nisan 2010 Cuma0 yorum

Malzemeler :

* 300 Gr. Biftek
1 Soğan
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Biberli Tuz
2 Defne Yaprağı
Su
* Garnitürü İçin:
1 Demet Kuşkonmaz Veya 2 Kabak
2 Patates
2 Havuç

Hazırlanışı

Tavaya az sıvıyağ dökün ve biftekleri iki taraflı yarı kıvamda pişirin. Kapaklı fırın kabına yarı kıvamda pişen biftekleri dizin. Sosu hazırlamak için; soğanı yarım piyaz şeklinde doğrayın. Biftekleri aldığınız tavaya soğanları atın ve kavurun. Domates salçasını, biberli tuzu, tane karabiberi, defne yapraklarını ve suyunu da ilave edip karıştırın. Az karıştırdıktan sonra bifteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Garnitürünü hazırlarken; patatesleri ve havuçları soyun ve parmak şeklinde dilimleyin. Kuşkonmazların kabuklarını soyun. Tencereye su koyun ve önce havuçları, sonra kuşkonmazları son olarak da patatesleri koyup haşlayın. Servis tabağının kenarlarına garnitürü alın. Tabağın ortasına fırından çıkardığınız biftekleri alın.

Oktay Usta Soslu Garnitürlü Biftek, Soslu Garnitürlü Biftek tarifi, Soslu Garnitürlü Biftek nasıl yapılır, Soslu Garnitürlü Biftek malzemeleri giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger